În data de 12 februarie 2021 la Casa de Cultură a Studenţilor din Tg. Mureş a avut loc o activitate dedicată zilei de 14 februarie. A fost o activitate, care se doreşte a fi un proiect de conştientizare a bucuriilor zilnice, a iubirii şi a definirii unor aspecte din viaţa fiecărui om. Iubirea este o stare definitorie şi o condiţie de a fi şi de a exista, atât pentru tine cât şi pentru cei din jurul tău. Aşa că am decis să arătăm că arta poate fi expresia iubirii şi a împărtăşirii. Dansul, muzica, arta plastică/pictura, teatru şi poezia sunt parte integrantă a acestui proiect. Aş spune că, Arta este un complex al frumosului etern şi este sursa renaşterii umane dar şi spirituale. Arta, este iubirea supremă pe care o putem trăi singuri sau o putem împărtăşi celorlalţi prin modul creativ de manifestare.

Este de fapt un proiect cultural de conştientizare a formei de a iubi şi a necesităţilor de a exista, o condiţie impedios necesară în drumul armoniilor colective, un dialog artistic și cultural, ce s-a desfăşurat în sala de coregrafie a Casei de Cultură a Studenților din Târgu Mureş. La această activitate s-a împletit armonios dansul, muzica şi pictura într-un mod unic şi interactiv construit pe impulsul de moment inspirativ al fiecăruia dintre cei care au participat. Toţi cei prezenţi au fost parte integrantă şi activă în manifistarea direct creativă.

Pe desfăşurătorul activităţii apare: muzică, dans, critică specializată de artă plastică, vizavi de expoziția de portrete grafice ale autoarei Alexandra Naste, în vârstă de 12 ani, (prima ei expoziţie personală) şi partea de pictură creativă, înteractivă, pe suprafeţele de pânze de mari dimensiuni. Luchian Pantea – poezie şi pictură, Marcel Naste pictură, dans cu Loredana Naste – dans pe Hoverboard/un moment special, Alexandra Naste – prezentare expoziție de portrete în creion, Muzica instrumentală cu Victor Moldovan, Interpretare muzicală cu Diana Vascul – şi pictura cu artiştii amatori invitați.

https://www.facebook.com/1043608352350790/videos/2569654803333534

Categorii: Evenimente