Casa de Cultură a Studenților din Tîrgu Mureș a organizat la Sovata, în perioada  20 – 22 octombrie 2017, Tabăra de Creaţie Foto și Pictură cu titlul „Poveste de toamnă“. Aceasta s-a adresat studenților și tinerilor, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, atraşi de arta fotografică și pictură.

            Tabăra de Creaţie Foto s-a realizat la Centrul de vacanță Sovata 2, clădire aflată în stațiunea de pe cursul superior al râului Târnava Mică, în Depresiunea Praid – Sovata, la poalele Munților Gurghiu. Prezența Muntelui de Sare, varietatea reliefului, caracteristicile climatice, crează un peisaj pitoresc şi unic, deosebit de atractiv din punct de vedere turistic. Toate acestea au garantat un cadru extrem de ofertant pentru atelierele de educație vizuală organizate. Vremea a ținut cu noi, având un soare superb, care a accentuat frumusețea coloristică a naturii. Pădurea și întreaga vegetație era o adevărată explozie de culoare.

            Prin ateliere și workshop-uri, s-a pus accent pe arta fotografică și pictură, înțelegerea compoziției, tehnicile și materialele folosite, modul de poziționare în raport cu lumina, cât și pe creativitatea și inventivitatea participanților.

Concursul s-a desfășurat pe următoarele secţiuni:

– poveste foto

– poveste în culori

              A fost un weekend în care s-au spus, în imagini și culoare, multe povești, povești ce au creat împreună o frumoasă și unică Poveste de Toamnă într-o Toamnă de Poveste.

Categorii: Evenimente