INVITAȚIE LA UMOR…

Organizatorii FESTIVALULUI NAȚIONAL STUDENȚESC DE SATIRĂ ȘI UMOR sunt în toi cu pregătirile pentru marele eveniment al anului. Pregătesc agenda festivalului, vizionează clipuri și pun la punct ultimele detalii organizatorice.

Cea de-a XX-a ediție a „FESTIVALUL NAȚIONAL STUDENȚESC DE SATIRĂ ȘI UMOR” va avea loc anul acesta în perioada 15-17 noiembrie 2019.

Participarea la această ediţie se anunță a fi numeroasă, gazdele așteptându-se la sosirea a peste 100 de studenţi din 14 centre universitare: Tg.Mureş, Sibiu, Alba-Iulia, Iași, Brașov, Cluj Napoca, Petroșani, Craiova, București, Timișoara, Ploieşti, Piteşti, Galați, Constanța.

Locul de desfăşurare a concursului şi a galei va fi sala de spectacole a Centrului Cultural Mihai Eminescu din Tg.Mureş.

Festivalul din acest an se desfășoară pe două secțiuni, după cum urmează:

I. CONCURS DE CREAŢIE

a) Caricatură

– grafică satirică (caricatură)

– portrete

Fiecare Centru Universitar poate prezenta 5-10 caricaturi care se vor încadra în formaturi A4-A3 cu passpartou adecvat, pentru a fi expuse (50/40 cm)

b) Fotografie umoristică:

– Fotografie umoristică: format maxim 30 x 40 și minim 18 x 24 cm. Creațiile vor fi montate pe un suport de dimensiuni și culoare considerate potrivite de autor; pe suport se va scrie denumirea fotografiei, denumire ce se va găsi și pe plicul sigilat.

Lucrările trebuie să ajungă la sediul Casei de Cultură a Studenților Tîrgu-Mureș până în data de 1.11.2019, Str. Nicolae Grigorescu Nr.19, având trecut pe verso numele şi prenumele, nr. de telefon, universitatea, facultatea, anul și Casa de Cultură reprezentată.

c) Video – camera ascunsă:

– Filmulețe de maxim 1 minut și 30 de secunde, realizate după regulile camerei ascunse: farse realizate unor persoane care sunt filmate fără să știe.

– Sunt acceptate multiple filmuleţe din partea unei delegaţii

– Acestea vor fi trimise până la data de 1.11.2019 pe adresa de e-mail ccs.targumures@mts.ro, (fie prin e-mail fie prin wetransfer.com), având trecut la subiect/mesaj ”NUME TRUPĂ – DENUMIRE FILMULEȚ”

II. CONCURS DE INTERPRETARE

GENURI:

a) PANTOMIMĂ

b) CÂNTEC SATIRIC

c) MOMENT SATIRIC ȘI UMORISTIC

d) STAND-UP COMEDY

e) IMPROVIZAȚIE (teatru-sport)

Jurizarea se va face corect, pe genuri şi categorii, de către un juriu alcătuit din specialiști în domeniu.

În program, pe lângă concursul propriu zis de satiră şi umor şi de caricatură, va fi o expoziţie de caricatură și alta de fotografie.

Invitatul special al Galei va fi Bobi Dumitraş, de la Fără Zahăr, de două ori prezent pe scena „iUmor“.

Intrarea la cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Naţional Studenţesc de Satiră şi Umor este LIBERĂ.

Categorii: Evenimente