Update: 19 aprilie 2018:

PROGRAMUL INTERNATIONAL YOUTH JAZZ COMPETITION & FESTIVAL MURES – ED. a 10-a

Organizatori: Associatia Culturala PARTITURA si Casa de Cultura a Studentilor – Tg. Mures

Perioada: 9 – 13 mai, 2018

Locatia: Jazz&Blues Club, Targu-Mures

Miercuri, 9 mai – Sala MARE

 • 18:00 – Concert deschidere: Scoala de Rock – Program de jazz
 • Formatii de Jazz ale Liceului de Arta Targu Mures
 • Concert JazzyBIT (Cluj Napoca)
 • Recital Pian – Pinter Peter (HU)
 • Concert Jazz Residence (NL)

Joi, 10 mai – Sala MARE

 • 10-12 – Workshop
 • 13-15 – Pauză de masă
 • 16-19 – Program competiţie
 • 21:00 – Concert Luiza Zan & Hungarian All Stars

– Concert Ferencz Mari Duo

 • După concert – Jam Session

Vineri, 11 mai – Sala BUNKER

 • 10-12 – Workshop
 • 13-15 – Pauză de masă
 • 16-19 – Program competiţie
 • 21:00 – Concert Irina Sarbu – ETHNOTIC Project
 • După concert – Jam Session

Sâmbătă 12 mai – Sala BUNKER

 • 10-12 – Workshop
 • 13-15 – Pauză de masă
 • 16-19 – Program competiţie
 • 21:00 – Ceremonia de decernare a premiilor
 • 23:00 – Concert Bagyi Balazs New Quartet ft. Pocsai Krisztina
 • După concert – Jam Session

Duminică, 13 mai – Teatrul National Targu Mures

 • 10–12 – Tur d oras
 • 19:00 – Concert U.N.A.G.E. Big Band (big band-ul Univ. G. Enescu – Iasi)

            – Concert Budapest Jazz Orchestra (HU)

* Expoziții tematice, degustare de vin în fiecare seară  (Wine Box)

* Activități artistice (grafică, caricatură) ale elevilor Liceului de Arte din Tg. Mureș

* Expozitie de bijuterii unicat din accesorii muzicale

* Targ de CD-uri si vinyluri

Asociaţia culturală ”PARTITURA”, împreună cu Casa de cultură a studenţilor Tg. Mureş organizează, între 9 – 13 mai, a 10-a ediţie a festivalului internaţional de jazz pentru studenţi: International Youth Jazz Competition and Festival, care se va desfesfăşura în incinta clubului Jazz&Blues Club din Tg. Mureş (str. Sinaia nr.3).

Festivalul este special și unic în spațiul autohton, fiind un dublu eveniment artistic – concurs şi festival – care îşi trăieşte cu acest prilej jubileul unui rodnic deceniu de existență neîntreruptă!

Scopul acestui festival-concurs este multiplu. În primul rând, dorește să ofere studenților şi profesorilor din diferitele academii de muzică din țară și străinătate, un spațiu de întâlnire, într-un cadru profesional, în care, studenţilor-muzicieni li se oferă atât şansa de a primi un feedback imediat de la membrii juriului (la evaluările de după fiecare zi de concurs), cât și șansa de lansare și de afirmare, și nu în ultimul rând, de a amplifica activităţile culturale ale iubitorilor de jazz din judeţul Mureş. 

Programul festivalului este compus din două părţi: programul-concurs al studenţilor-muzicieni, din timpul zilei şi concertele de seară, susţinute de trupe de jazz profesioniste. Pe lângă aceste activităţi, în fiecare zi vor fi organizate ateliere – workshopuri, în cadrul cărora muzicienii consacraţi invitaţi îşi împărtăţesc experienţa şi viziunile proprii cu participanţii.

La programul-concurs al Competiției și Festivalului Internațional de Jazz pentru Tineret, pot participa vocalişti, muzicieni sau formaţii de muzicieni şi cântăreţi sub 30 de ani, care sunt studenţi la o instituție de muzică acreditată de Ministerul Tineretului și Sportului. Performanța acestora va fi analizată de către un juriu format din experți ai jazzului și muzicieni consacrați din 4 țări (România, Ungaria, Olanda și Irlanda).

Premiile se vor acorda pentru:

-CEL MAI BUN INSTRUMENTIST 
-CEL MAI BUN VOCALIST 
-CEA MAI BUNĂ TRUPĂ. 

La ediția din acest an vor susține concerte următorii invitați: Pintér Péter, Jazzy Bit, Jazz Residence, Luiza Zan & Hungarian All Stars, Vintage Dolls, Irina Sârbu & Ethnotic Project, Tribute to Ella (Bágyi Balázs New Quartet ft. Pocsai Krisztina, G. Enescu University Big Band, Budapest Jazz Orchestra.

                
Vă așteptăm cu drag!

 

International Youth Jazz Competition and Festival – 2018

9 – 13 mai

În perioada 9 – 13 mai se defășoară cea de-a 10-a ediție a International Youth Jazz Competition and Festival la clubul Jazz&Blues Club, Tg. Mureș.

Evenimentul este organizat de către Casa de Cultură a Studenților Târgu Mureș și Asociația Culturală ”Partitura”, în colaborare cu Consiliul Județean Mureș.

Festivalul este special și unic în spațiul autohton, fiind un dublu eveniment artistic – concurs şi festival – care îşi trăieşte cu acest prilej jubileul unui rodnic deceniu de existență neîntreruptă, apreciabil realizat în complicatele articulaţii ale unui atare mecanism raportat la apropierea dintre scenă şi public.

Scopul acestui festival-concurs este de a oferi un spațiu de întâlnire, într-un cadru profesional, studenților şi profesorilor din diferitele academii de muzică din țară și străinătate, în care, studenţilor-muzicieni li se oferă atât şansa de a primi un feedback imediat de la membrii juriului (la evaluările de după fiecare zi de concurs), cât și șansa de lansare și de afirmare.

Programul festivalului este compus din două secțiuni:

 • secțiunea-concurs a tinerilor muzicieni;
 • secțiunea-festival cu concertele susţinute de trupe de jazz profesioniste.

 

La secțiunea-concurs a Festivalului Internaţional Studenţesc de Jazz, pot participa muzicieni sau formaţii de muzicieni – studenţi la o instituţie de muzică acreditată de instituțiile țării din care provin și care au vârsta de până la 30 ani.

Festivalul se bucură de un mare succes în rândul studenților, numărul participanților la concurs realizând o creștere semnificativă de la an la an, ajungând ca până în anul 2017 să participe studenți din România, Austria, Rep. Moldova, Polonia, Slovacia, Ungaria, Lituania și Olanda.

Nivelul artistic al festivalului a crescut în fiecare an, atât prin componența valoroasă a juriului, cât și prin prezența muzicienilor de jazz consacrați la secțiunea de festival.

Nu în ultimul rând, un rol important în derularea festivalului-concurs îl au atelierele – workshopuri, în cadrul cărora muzicienii consacrați invitați își împărtășesc experiența şi viziunile proprii cu participanții.

Faptul că Festivalul a ajuns la a 10-a ediție, este dovada incontestabilă a consacrării sale în rândul manifestărilor de gen nu doar din România, ci din întreaga Europă, fapt surprins și de către presa de specialitate. Festivalul studențesc de Jazz a avut ecouri mai mult decât pozitive în presă, ceea ce pune municipiul Tîrgu Mureș pe harta evenimentelor de jazz din țară și străinătate.

 • Termenul limită pentru depunerea documentelor de participare este: 1 aprilie, 2018

Vă așteptăm cu drag!

Detalii despre regulament și înscrieri la telefon 0265.216.066 sau e-mail la ccs.targumures@mts.ro cu titlul „Festivalul de JAZZ

Categorii: Evenimente