COMUNICAT DE PRESĂ

 

INVITAȚIE LA UMOR…

Organizatorii FESTIVALULUI NAȚIONAL STUDENȚESC DE SATIRĂ ȘI UMOR au început deja pregătirile pentru marele eveniment al anului. Pregătesc agenda festivalului, vizionează clipuri și pun la punct ultimele detalii organizatorice.

Cea de-a XVIII-a ediție a „FESTIVALUL NAȚIONAL STUDENȚESC DE SATIRĂ ȘI UMOR” va avea loc anul acesta în perioada 14-20 noiembrie 2016.

Participarea la această ediţie se anunță a fi numeroasă, gazdele așteptându-se la sosirea a peste 100 de studenţi din 14 centre universitare: Tg.Mureş, Sibiu, Alba-Iulia, Iași, Brașov, Cluj Napoca, Petroșani, Craiova, București, Timișoara, Ploieşti, Piteşti, Galați, Constanța.

Locul de desfăşurare a concursului şi a galei va fi sala de spectacole a Centrului Cultural Mihai Eminescu din Tg.Mureş.

Festivalul din acest an se desfășoară pe două secțiuni, după cum urmează:

I. CONCURS DE CREAŢIE

a) Caricatură

– grafică satirică (caricatură)

– portrete

b) Fotografie umoristică:

– Fotografie umoristică

c) Video – camera ascunsă:

– Filmulețe de maxim 1 minut și 30 de secunde, realizate după regulile camerei ascunse (farse realizate unor persoane care sunt filmate fără să știe).

II. CONCURS DE INTERPRETARE

GENURI:

a) PANTOMIMĂ

b) CÂNTEC SATIRIC

c) MOMENT SATIRIC ȘI UMORISTIC

d) STAND-UP COMEDY

e) IMPROVIZAȚIE (teatru-sport)

Jurizarea se va face corect, pe genuri şi categorii, de către un juriu alcătuit din specialiști în domeniu.

În program, pe lângă concursul propriu zis de satiră şi umor şi de caricatură, figurează proiecţii de filme, o săptămână a umorului studenţesc în stradă (14 nov.-18 nov.), o expoziţie de caricatură și alta de fotografie. De asemenea, pe parcursul întregii săptămâni premergătoare competiției, vor avea loc întâlniri ale umoriştilor cu studenții, un workshop umoristic și multe alte momente comice.

Intrarea la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Naţional Studenţesc de Satiră şi Umor este liberă.

REGULAMENT FNSSU 2016

Tabel premiere FNSSU 2016

mesh2016

pagina flyer spate

a3 fata

caiet program